sobota 8. října 2011

Divadlo: Past na myši

Divadlo Pod Palmovkou, říjen 2011

Hra podle detektivky Agathy Christie je i přes pár obligatorních vražd příjemný zážitek. Nejcharaktertističtějším rysem je asi relativně překvapivé rozuzlení, víc se o ději, s ohledem na to, že jde o detektivku, napsat nedá.

Ale dá se napsat dost pozitivního o ostatních věcech. Například dobrá scénografie. Kulisy pěkné, vytvářející atmosféru, na jeviště se hezky kouká. V sále se dobře sedí. Opravdu příjemné sedačky mají Pod Palmovkou relativně štědrou šířku. V uličce je dost místa i na delší nožky. A hlavně: dobře vyladěná vzduchotechnika, takže se diváci nedusej a navzájem nezahřívají jako v Dejvickém divadle, a na druhou stranu nemrznou nohy od kolen dolů jako od fukarů v ABC. Ve srovnání s příšerným zážitkem pokud jde o "pohodlí", který jsem měla naposledy v Dejvickém, to tady byla paráda, a nic nerušilo od dění na jevišti.

Sortiment na baru, ceny a rychlost obsluhy za barem taky v poho, takže celkový dojem lepší dvojka (na jedničku by museli servírovat ještě lepší víno, ale já jsem zmlsaná, takže laťka je hodně vysoko :-) )