sobota 7. listopadu 2009

Film: Můj život v ruinách

Listopad 2009, multikino

Americká historička po vztahovém zklamání odejde pracovat do Řecka jako průvodkyně turistů. Racionální žena, která chce předávat turistům co nejvíce informací o historii navštěvovaných míst, naráží na jejich nezájem a touhu po zábavě. Jeden z turistů a řecký řidič autobusu se ji snaží (úspěšně) přeorientovat z potřeby podat "výkon" k užívání si situací.

Máme před sebou klasickou pohádku o zakleté princezně ve jedinečných kulisách řeckých památek. Princezna Georgia, zakletá do potřeby podávat výkon ve formě předávání informací z řecké historie, je nasměrována jedním z turistů k žabákovi (zde zarostlý šofér autobusu), ze kterého se po políbení stane krásný princ (je to sice jasné od začátku, ale holkám určitě bude stát za to počkat si na závěrečnou proměnu), kvůli němuž princezna ubere na výkonu ve prospěch (hádejte čeho).

Když půjdeme ještě na nižší úroveň, můžeme říct, že uspokojení předchozí sexuální frustrace hodilo holku do pohody. Jo, sex nás ovlivňuje, ať si to uvědomíme, nebo ne. Nebo spíš tím víc, čím si to odmítáme připustit.

Pěkný večer :-)