neděle 7. dubna 2013

Divadlo: Nebe nad Andělem

Švandovo divadlo, březen 2013

Nebe nad Andělem je celkem nekonfliktní představení. Možná až příliš. Postrádám nějaké větší napětí, nebo dějové zvraty, nečekané vyústění... Je to představení vcelku milé, ale strašně statické - i v doslovném slova smyslu. Na jevišti je minimum pohybu, některé postavy tam jen pasivně postávají, člověk si říká: proč tam vlastně jsou? A proč to vlastně hrají?

Pokud se někdo chce jít do divadla uklidnit, anebo si nechce odžít nějaké divočejší emoce atd., tak je to dobrá volba. A přispívá k tomu i celá atmosféra tohoto divadla -  prostě vcelku  příjemný zážitek.

Divadlo: Mefisto

Divadlo pod Palmovkou, březen 2013

Poslední dobou je pro mě to, co se v tomto divadle odehrává, čím dál větší zklamání.

Těšila jsem se na Jiřího Langmajera v hlavní roli. Ale celou dobu jsem se nemohla zbavit dojmu, že někam spěchá, protože příšerně drmolil. Avizovaná délka představení byla 3 h 20 min, čili jsme očekávali, že od 19 h to bude trvat do 22.20, ale ve 22.19 už jsme byli v metru (po děkovačce, vystátí fronty na šatnu atd.). Takže: někam se jim poděla nejmíň čtvrthodina představení. No, zrovna se ten večer rozdávaly ceny Thálie a  volila česká miss, vstupné od diváků už bylo dávno v kase, tak co by s náma mazali, že.

Mefisto by asi nebyl tak špatný, kdyby nepůsobil poněkud odbytě.